Hayat | Konular | Kitaplık | İletişim

Ağzınız kokuyorsa diş taşlarınızı temizletin

Çoğu zaman temizlenmesi konusunu ihmalkar davrandığımız diş taşları (tartar), diş eti kanamasına, ağız kokusuna, diş etlerinin iltihaplanmasına, hatta diş kayıplarına bile neden olabiliyor

Diş eti sorunları farklı sağlık sorunlarına yol açarken, ağız kokusu ise sosyal hayatımızın olumsuz etkilenmesine yol açabiliyor. Ağız ve Diş Hastalıkları Uzmanı Altuğ Serçe çok basit önlemlerle diş taşlarının oluşmasının engellenebileceğini belirterek şu bilgileri verdi: "Ağız, diş ve diş eti rahatsızlıkları, genellikle tedavisi son derece kolay ve kısa sürede sonuca ulaşılabilen hastalıklardır. Diş eti rahatsızlıkları dişlerin yüzeyinde oluşan gözle görünmeyen yumuşak ve yapışkan bakteri plağı adı verilen gıda artıklarının diş ve diş etleri üzerinde birikmesiyle başlamaktadır. Diş fırçalamanın ihmal edilmesiyle ağızda biriken gıda artıkları, tükürük içerisinde erimiş halde bulunan kireç taşı molekülleri ile birlikte dişlere iyice yapışarak, dişlerin önce ara bölgelerini, daha sonra diş eti bölgesini kaplayarak dişlerin çürümesine ve diş etlerinin iltihaplanıp kanamasına neden olurlar."

KOYU KIRMIZI GÖRÜNTÜ

Gereken temizlik ve tedavi yapılmadığı takdirde iltihaplanan diş etleri fırçaladıkça kolaylıkla kanayan, şişkin, koyu kırmızı, ağrılı ve ağır kokulu bir yapıya bürünürler. Sağlıklı diş etlerine, temiz ve beyaz görünen dişlere, hoş kokan ağza sahip olunması için dişlerin mutlaka düzenli olarak fırçalanması gerekmektedir. Diş taşları, diş eti çizgisinin altında oluştuğunda büyük sorun oluştururlar. Taş, kireçli ve serttir; temizlenmesi ise güçtür."

SORUN İÇİN HEKİME...

Diş taşlarının önlenmesinde kuşkusuz fırçalamanın önemi çok büyüktür. Son dönemde tartar önleyici diş macunlarının reklamı sıkça yapılmaktadır. Bu diş macunlarının, diş etinin üstündeki dişler üzerinde taş birikmesini azaltsa bile, ancak diş eti çizgisinin altındaki taşlar için çok az etkisi olduğu ya da hiç olmadığı ortaya çıkmıştır. Diş tartarları için bir hekime danışılmalı ve bir sorun olmasa bile, en geç yılda bir kez hekime gidilmelidir.


Kategoriler

- hastalıklar - Şifalı Bitkiler - bitkilerin faydaları - Beslenme - kanser - tedavi - Gıda - şifa - kalp ve damar hastalıkları - sigara - belirtiler - kadın - çocuk - işitme kaybı - Diyet - hafıza - su - masaj - Vücudumuzu Tanıyalım - alerji - kulak - teşhis - sağlık haberleri - Diş Sağlığı - Beden dili - Depresyon - hastalık - Evlilik - Göz Sağlığı - ağız - bulaşıcı hastalıklar - gebelik - burun - sağlık - kulak ağrısı - orta kulak - Diğer Hastalıklar - Cinsellik - diş - bademcik - ağrı - şifa kaynağı - dikkat - Alkol - enfeksiyon - iç kulak - kilo vermek - diş çürüğü - kulak çınlaması - baş dönmesi

MollaCami.Com