Hayat | Konular | Kitaplık | İletişim

Alerjik Hastalıklar Önelenebilir mi?

Alerjik hastalıkların çağın en önemli hastalıklarından olduğunu belirten Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Pediatrik Alerji Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Reha Cengizlier, alerjik hastalıkları önlemek için bilimsel çalışmaların sürdüğünü söylüyor.

Prof. Cengizlier, uluslararası kongre ve toplantıların, bilgi paylaşımı açısından önemli olduğunu belirtiyor.

Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği’nin her yıl düzenlediği kongrenin 17.sinin, bu yıl da 3-7 Kasım 2009’da Antalya’da gerçekleşeceği bilgisini veren Prof. Dr. Mehmet Reha Cengizlier, yaşam kalitesini önemli ölçüde düşüren alerjinin ölenebilmesi için alınacak önlemleri ise şöyle sıralıyor:


BEBEK DOĞMADAN ÖNLEM ALINMALI+
"Ailesinde alerjik hastalığı olanlar, alerjiye yatkın, riski yüksek bireylerdir. Özellikle korunmaları gerekir. Bu riski taşıyan bebek daha doğmadan korunma önlemleri başlamalıdır.

Annenin, gebelikten itibaren sigara içmemesi artık iyice bilinmektedir. Ancak sadece annenin korunması yetmez, bebek doğduktan sonra evin hiçbir odasında, hiçbir zaman sigara içilmemelidir.

Bilimsel araştırmalara göre, bebek doğmadan önce evde yaşayan evcil hayvanlar, bebekte alerji riskini artırmıyor. Korunma adına o çok sevilen evcil hayvanları evden göndermek zorunda değiliz. Ancak bebek doğduktan sonra eve yeni hayvan alınmamalı.

Anne sütü, en az 6 ay tek başına verilmeli, özellikle katı gıdalara başlamak, alerji potansiyeli olan gıdaları geç başlamak gerekir.

Bebeğin ilk aylardaki aşırı gaz, kabızlık, ishal, deri döküntüsü gibi şikayetlerinin altında alerji olabileceği akla gelmelidir. Sadece anne sütü ile beslenen bebeklerde bile annenin yediği gıdalarla bu şikayetler ilişkili olabilir. Bu durumdan şüphelenince, bebek alerjik yönden araştırılmalıdır. Böylece çeşitli önlemlerle hastalık oluşması önlenebilir.


RİSK GRUBUNDAKİLER DAHA DİKKATLİ TAKİP EDİLMELİ
Ailede alerji öyküsü olan daha büyük çocuklarda ve yetişkinlrde de alerjik durum belirlenip, daha hastalık yapmadan korunma önlemleri alınmalıdır. O zaman aslında alerjik bünyeye sahip olan bireyde, belki hiçbir zaman hastalık ortaya çıkmayacaktır.

Sık tekrarlayan öksürüğün altında alerji olabileceği düşünülmelidir. Tekrar tekrar antibiyotik vererek zaman kaybetmeden erken teşhis ve korunma ile hastalık başlamış olsa bile ilerlemeden durdurulabilir.


Kategoriler

- hastalıklar - Şifalı Bitkiler - bitkilerin faydaları - Beslenme - kanser - tedavi - Gıda - şifa - kalp ve damar hastalıkları - sigara - belirtiler - kadın - çocuk - işitme kaybı - Diyet - hafıza - su - masaj - Vücudumuzu Tanıyalım - alerji - kulak - teşhis - sağlık haberleri - Diş Sağlığı - Beden dili - Depresyon - hastalık - Evlilik - Göz Sağlığı - ağız - bulaşıcı hastalıklar - gebelik - burun - sağlık - kulak ağrısı - orta kulak - Diğer Hastalıklar - Cinsellik - diş - bademcik - ağrı - şifa kaynağı - dikkat - Alkol - enfeksiyon - iç kulak - kilo vermek - diş çürüğü - kulak çınlaması - baş dönmesi

MollaCami.Com